TurningPoint stemsysteem uitleg

Hoe werkt het

Ruim voor de stemsessie levert u ons de gewenste stellingen aan. Hierbij heeft u de keuze uit verschillende antwoordmogelijkheden:
  • Ja/nee
  • Blanco
  • Eens/oneens
  • Meerkeuze
Wanneer u gebruik wilt maken van meerkeuzevragen, kunt u antwoorden aangeven van 1 t/m 10 of van A t/m J. Bij meerkeuzevragen heeft u de optie om het publiek meerdere antwoorden te laten kiezen. Naast de verschillende stellingen en bijbehorende antwoordmogelijkheden, kunt u aan ons specifieke wensen met betrekking tot de opmaak doorgeven. Zo kunnen wij de presentatie met alle vragen in uw huisstijl programmeren met de speciale TurningPoint software. Nadat wij de stellingen voor de sessie hebben geprogrammeerd, sturen wij u een PDF-document of PowerPoint presentatie ter controle.

Het TurningPoint stemsysteem draait via eigen besturing. Voor de (PowerPoint) presentatie zelf heeft u wel een afzonderlijke laptop nodig. De stemapparatuur dient te worden aangesloten op een beamer of plasmascherm. Deze kunnen wij desgewenst ook voor u verzorgen. Om te kunnen schakelen tussen het stemsysteem en de presentatiecomputer kunnen wij zorgen voor een seamless switcher, die ervoor zorgt dat de signalen op de goede manier worden doorgegeven.
 

De stemsessie

Wij beginnen de stemsessie met een instructieplaatje over de werking van de stemkastjes en eventueel een of twee oefenvragen om het publiek wegwijs te maken met de werking van het systeem. Vervolgens begint de stemsessie. De eerste stelling wordt vertoond en u heeft de mogelijkheid de stelling toe te lichten. De stemming is dan reeds geopend en het publiek kan de vraag met behulp van de stemkastjes beantwoorden. Tijdens het stemmen is het mogelijk de keuze te herzien. Is er een fout antwoord gegeven, dan toetst de stemmer eenvoudigweg nogmaals het antwoord in voordat de stemronde wordt gesloten.

Aan het einde van de stemronde geven wij met een count-down teller in het beeld aan dat de stemsessie na 10 seconden wordt gesloten. Na die 10 seconden kan het publiek de stelling niet meer beantwoorden. Zodra de stemming is gesloten, komt er aansluitend een grafiek of diagram in beeld met de uitslag van de stemming. U kunt er ook voor kiezen de uitslag later of helemaal niet te vertonen. Bij een quiz kan het juiste antwoord op de vraag na de stemronde worden weergeven.
 

Achteraf

Na afloop van de stemsessie kunnen wij diverse rapporten genereren. Wanneer het gaat om een quiz is het ook mogelijk om de hoogst scorende weer te geven tussen de vragen door of aan het eind van de vragenronde. U als opdrachtgever krijgt van ons na afloop altijd een PowerPoint versie van de hele sessie en een overzicht van de resultaten. Deze kunnen direct op een geheugenstick worden gezet, op CD worden gebrand of gemaild worden.
 

Vele mogelijkheden

Het publiek stemt standaard anoniem. Het is echter ook mogelijk om aan elk kastje de naam van een persoon te koppelen. Zo kunnen wij bijvoorbeeld elke deelnemer na afloop zijn of haar resultaten toesturen. Bij een quiz kan de naam van de deelnemer gebruikt worden om de hoogst scorende weer te geven. Hiernaast is het mogelijk om aan elk stemkastje een ander stemgewicht te koppelen. Dit maakt het TurningPoint systeem ook geschikt voor bijvoorbeeld aandeelhoudersvergaderingen of vergaderingen van een Vereniging van Eigenaren.
 

Demo

Bent u benieuwd hoe het TurningPoint systeem werkt en zou u graag willen weten of het wat voor u is? Vraag dan vrijblijvend een demo aan.
 
Neem contact met ons op
*
*